Connect with us

Gümüş umut verici bir haftalık kapanışa hazırlanıyor

"Yakından takip ettiğimiz 30 USD desteği üzerinde kalmayı başaran ons gümüş, bu hafta içi her ne kadar 30 USD altını test etmiş olsa da haftayı önemli bir yükseliş sonrası bu kritik seviyenin üzerinde kapatmaya hazırlanıyor."

Gümüş umut verici bir haftalık kapanışa hazırlanıyor

eçtiğimiz haftalarda kırılım sonrası çok net şekilde back-test’e inen ons gümüş

Kırılan önemli dirençlerin kırılım sonrası en önemli özelliği, fiyat için destek görevi görmesidir. 30 USD seviyesi de ons gümüş için tam olarak bu görevi yerine getirmiştir.


Geçtiğimiz haftalarda kırılım sonrası çok net şekilde back-test’e inen ons gümüş buradan tepki almış ve tekrar zirveye tırmanmıştı. Ardından gelen satışlar ile bu hafta içi 30 USD seviyesini aşağı kırmayı deneyen ons gümüş, kısa vadeli işlem yapan alıcı ve satıcıların aklına ikili tepe ihtimalini getirmişti.


Her zaman belirttiğim gibi bir teknik yapının işlerlik kazanması için oluşan yapının teyit edilmesi son derece önemlidir. Yukarıda olduğu gibi 30 USD altındaki ilk kapanışta yüksek bir pozisyon büyüklüğü ile kısa pozisyon açan bir yatırımcı ya stoplarının çalıştığını görecek ya da ettiği zararı hesaplamakla meşgul olacaktır.


Ons gümüşte dün yaşana sert yükseliş sonrası bugün gelecek olan haftalık kapanış son derece önemli hale gelmiştir eğer bugün de ons gümüş günü yeşil kapatmayı başarırsa aşağıda sizlerle paylaştığım haftalık kapanış mumu, görünümü pozitif hale çevirecektir.